Oppimateriaalit amkien varannoista yhteiseen käyttöön

Ammattikorkeakouluissa on runsaasti erilaista digitaalista oppimateriaalia, joka usein sijaitsee ”piilossa” kunkin AMKin omassa järjestelmässä (suljetut materiaalipankit/oppimisympäristöt). DIGMA-aor:ssä on oikeastaan alusta asti pohdittu keinoja saada näitä materiaaleja amkien yhteiseen käyttöönWanted poster

Yhtenä ratkaisumallina on ollut mahdollistaa amkien henkilökunnalle omien oppimateriaalien suora kuvailu DIGMAan. Tätä tarkoitusta varten luotiin lomake, jolla kuka tahansa voi ilmoittaa oppimateriaalista, jonka haluaisi jakaa vapaasti käytettäväksi. Käytännön syistä prosessi etenee vaiheittain siten, että ilmoitus oppimateriaalista tulee ensin VirtuaaliAMK:n kehylle ja sen jälkeen sovitaan tarkemmin oppimateriaalin linkittämisestä DIGMAan tekijöiden kanssa. Linkki lomakkeelle on näkyvissä suoraan DIGMAn käyttöliittymässä.

Lomake on tietysti vain yksi askel yhteiskäyttöisten materiaalien määrän kasvattamiseksi. Nyt kaivattaisiinkin siis hyviä ehdotuksia/ideoita siitä, miten saada amkien henkilökunta käyttämään lomaketta ja linkittämään oppimateriaaleja DIGMAan..

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: